Pulsar Sentinel GS 2,5×60 76018PT

UTGÅTT  2019-02-28

Den senaste i Pulsar Sentinel Serien

Alla Pulsar Sentinel har en mycket användbar uppbyggnad.

Då alla knappar sitter på höger sida av kroppen, har man (som högerskytt) mycket lätt att justera både fokusering på olika avstånd samt ljusstyrkan på riktmedlet.

Pulsar Sentinel startas med att enkelt föra knappen, som sitter långt bak på höger sida, ett steg bakåt, vid ytterligare ett knäpp så startas den inbygda IR lampan.

IR-lampan går att jusera om man inte tycker att den är mitt i synfältet, men kan även flodas eller vara koncentrerad.

På vänser sida av kroppen finns även en weaverskena på vilken man kan montera en extra IR-lampa om man tycker att ljuset inte räcker till eller om man vill se bättre på långa avstånd.

Riktmedlet kan bytas mellan två olika färger, röd eller grön och styrkan justeras steglöst.

Pulsar Sentinel har en generation 1+ super CF-tub och den, tillsammans med linsernas mycket arbetade slipning, gör att man får en skärpa på bilden som går från kant till kant.

Merparten av övriga märken har en skärpa som finns i mitten av bilden, runt riktmedlet och sedan är suddigare i kanterna.

Pulsar har här tillverkat ett nattsikte som, förutom att det är litet i förhållande till andra som har en 60mm lins, inte väger mer än ett kg. Linsens stolek gör att

Siktet drivs, liksom Pulsar och Yukons övriga nattsikten, av två stycken

AA batterier och är mycket lätta att byta.

Just denna modell (76018PT) är gjord för att sätta på olika snabbmontage som Leupold QR, Apel/EAW vridmontage, Blaser, Sako mm.

Beställningsvara 6-8 veckor

Artikelnummer: 315

7 500 kr