Pulsar Digisight N870 LRF

UTGÅTT
Ordinarie pris 15 295 kr

Digisight N870 LRF är ett digitalt nattsikte med inbyggd laseravståndsmätare samt zoom funktion.

Liksom övriga digital enheter från Yukon/Pulsar så är detta sikte inte känsligt för ljus, du behäver inte tänka på om du kan starta det eller inte på grund av att det är för ljust ute.

Den inbyggda laseravståndsmätaren når upp till ca 400 meter och har en felmarginal på ca +/- 1 meter.
I avståndsmätaren finns det ett inbyggt program (THD) som, när man använder det, tar hänsyn till den vinkeln man skjuter från. Som ett exempel kan anges när man sitter i en hög koja med brant vinkel. Detta program räknar ut det sanna horisontella avståndet till målet.

Digisight N870 LRF har 13 olika riktmedel att välja mellan. Alla riktmedel har har en belyst mittpunkt som man kan välja att vara grön eller röd. Förutom detta kan man även ändra den del av riktmedlet som inte är belyst, till att vara svart eller vitt.

Vad gäller inskjutning så är det liknande som Digisight N770A, det vill säga man kan skuta in det på tre olika avstånd. man kan här även välja att ha olika riktmedel på de olika avstånden så man får det som passar best till just det man ska använda det till.
Vid inskjutningen kan man använda sig av vanlig traditionell inskjutning och ändra skottbilden med olika klick tills man kommer rätt på tavlan. Ett klick är hör 13 mm på 100 meter, max justering 1 040 (horisontellt) 1 300 (vertikalt)
Förutom detta finns det även den så kallade ”enskottsinskjutningen”
Här startar man ett ”program” med ett extra kryss och använder sig av x och y koordinater för att flytta in skottbilden.
En nyhet med N870 LRF är att man kan starta inskjutningsprogrammet, rikta in riktmedlet på tavlans mittpunkt och ”frysa” bilden. Efter man har gjort detta kan man flytta inskjutningskrysset till skottet träffade och på så sätt memorera träffbilden. I detta fall behöver man inte tänka på att hålla kvar riktmedlet i tavlan för att få det rätt!

Förstoringen på Digisight N870 LRF är variabel och går från 4,5x upp till 9x med 0,5x ökning/minskning vid varje hack. Behöver man kan man är använda sig av 6x förstoring och inte, som på tidigare modeller, välja mellan 4,5x eller 9x.

Digisight N870 LRF är även utrustad med en ”tiltvarning”.
Lutar siktet mer än 5 grader kommer det upp varningstecken i displayen, ju mer det lutar desto fler varningstecken.
Detta är ett utmärkt hjälpmedel då det ibland kan vara svårt att hålla siktet rakt då man inte har samma anläggning som på vanliga sikten.

En annan nyhet är att N870 LRF har en automatisk avstängningsfunktion.
Om siktet lutar mer än 70 grader vertikalt eller 30 grader horisontellt i mer än 10 sekunder kommer siktet att stängas av.
Det här kan aktiveras i en av meyerna.

Som övriga Digisight finns det även möjlighet att koppla in ett externt batteripack för att få längre batteritid.
Förutom detta kan man ansluta en inspelningsenhet för att spela in det man ser i siktet.
Båda dessa är tillbehör som köpes separat.

Fjärrkontrollen som medföljer Digisight N870 LRF är trådlös och aktiveras i en av meyerna innan man kan använda den

IR lampan är naturligtvis osynlig.

Skärmen är av typ OLED och har en upplösning på 640x480.

Fakta 76332
Förstoring 4,5-9x
Fov 5 (4,5x), 3,25 (6,8x)
Upplösning lines minst 55
Ögonavstånd 65 mm
Diopterjustering -4...+4
IR Laser 915
Batteri 4xAA
Användningstemperatur -25.....+50
Storlek ca 340x112x94
Vikt ca 1 000 gram

 

 

Artikelnummer: 974

11 000 kr